Switch to English

Wat is een mandala?
Geboorte mandala’s maken is een boeiend proces. Ik begin vanuit het midden en gaandeweg ontstaat er iets onder je handen, dat soms zichzelf schept. Het resultaat is een mandala die, steeds perfect bij die persoon past.

Omdat bij geboortemandala’s je gebonden bent aan cijfers en de daarbij behorende kleuren ben je niet helemaal vrij in je keuze. Hierdoor ontstaan dan combinaties van kleuren en vormen die je normaal niet zou kiezen. Het leuke hiervan is dat de resultaten juist heel verfrissend zijn! Nooit gedacht dat ik een beperking als vrijheid zou kunnen ervaren.
In mijn mandala’s verwerk ik minstens 1 dier en 1 bloem, zo zijn mijn mandala’s verbonden met de natuur en gaat er iets leven in de mandala.
Bij het kiezen van een dier laat ik me leiden door mijn intuïtie, die ik aanspreek in het gehele creatieve  proces.  Vaak verzin ik de dingen zelf, maar laat me ook wel eens inspireren. Voor bepaalde voorstellingen heb ik een voorbeeld nodig om dit na te schilderen, bv. een foto van een kikker of een plaatje van een bloem (of in het seizoen, ze uit de tuin halen). Iedere mandala is uniek zoals ieder mens dat ook is.  Ik noem ze ook wel eens de blauwdruk van iemands ziel.
Als de mandala klaar is maak ik er een beschrijving bij gebaseerd op numerologie en de uitleg van de gebruikte symbolen.
Dan gaat de mandala naar de bezitter/ster van de specifieke getallen in de verwachting dat de mandala voor deze persoon ook weer iets positiefs teweeg zal brengen. Misschien ook een aanzet om iets nieuws te beginnen. Of misschien levert het kijken naar de mandala voor deze persoon een goed gevoel op. Als het maar iets positiefs is!
Ik denk dan aan een klein steentje, dat in het water gegooid wordt. De cirkels worden steeds groter totdat ze de oever bereiken, in feite een mandala uit de natuur.
Iets wat klein begint kan grote gevolgen hebben en ik hoop dan ook; hele goede